Over Thecla Goossens

Thecla studeerde in 1988 af in de Communicatiekunde (RuG) en haalde daarna het KHBO-diploma Bedrijfskunde (OU). In 2012 heeft ze haar masteropleiding Filosofie en Educatie afgerond met een scriptie over leiderschap en zorgethiek.

Sinds 2014 is Thecla betrokken bij onderzoek in het lectoraat Duurzaam HRM, onderdeel van het Centrum voor Ondernemerschap Marian van Os. De opdrachtgevers zijn de Van Mesdagkliniek en zorginstelling De Zijlen. De onderzoeksprojecten liggen op het gebied van leiderschap in organisaties, of hebben daar raakvlakken mee.

I

In het verlengde van het onderzoek in het lectoraat is zij in september 2017 gestart met een promotietraject. Sinds 2016 maakt zij onderdeel uit van de Research Group van de leerstoel Sociologie van Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid (RuG), van prof.dr. Gabriël Anthonio.

Thecla werkte 24 jaar in het P&O-vak op het gebied van loopbaancoaching, (strategische) beleidsontwikkeling, organisatieontwikkeling en –advies. Haar werkgevers: Rijksuniversiteit Groningen, IB-Groep (nu DUO), Vobiscum (een consultancybureau voor het MKB) en het stafbureau P&O van de Hanzehogeschool. Sinds 2010 is zij fulltime docent, waarbij ze enkele jaren het leraarschap Filosofie in het voortgezet onderwijs combineerde met lesgeven bij de Hanze. Daar verzorgt zij onderwijs in de deeltijd en voltijdopleiding HRM en in de master Leiderschap. Zij is als hogeschooldocent verantwoordelijk voor de leerlijn Organisatiepsychologie en Leiderschap.

 

2 antwoorden op “Over Thecla Goossens”

 1. Heel veel succes met dit onderzoek.
  Een belangrijk en interessant thema, juist in dit tijdsgewricht.
  Als ik kijk naar mijn managers speelt altijd de volgende vraag door mijn hoofd :
  “What is your drive? Is dat het belang van de organisatie of het belang van jezelf?”

  Mijn oud-directeur verklapte mij laatst :
  “Rob, besturen is een trucje dat iedereen kan leren, maar voor echt leidinggeven moet je oprecht mens zijn.” Mooi uitgangspunt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.